Халяль
Харчування – це одна з невід'ємних складових нашого існування, спрямована на підтримання життя та здоров'я організму людини за допомогою їжі. Людство у постійному пошуку, яке харчування є найбільш правильним та корисним. І ці пошуки призводять до різних видів харчування, що легко розгубитися, буває: роздільне, вегетаріанське, традиційне (змішане), моноживлення, макробіотичне, за групою крові, парентеральне та ентеральне і чогось немає. І кожен цей вид харчування є не просто дієтою, а цілою «наукою», кожна з них захищає свою теорію. Але також нерідкі випадки, що люди, змінивши свій звичайний раціон харчування, почуваються погано.
Халяль, у перекладі з арабської, означає «те, що дозволено»
Застосування слова «халяль» давно зробило крок за м'ясної індустрії, це не просто товари та послуги, Халяль регулює всі сфери життя і стиль мислення.
Останнім часом «Халяль» асоціюється із додатковою гарантією якості. Все частіше продукцію «Халяль» купують не лише мусульмани, а всі ті, хто дбає про своє здоров'я, тому що все більше починають розбиратися в цьому питанні.
Усім уже відомий і незаперечний факт про користь знекровленого м'яса, що досягається завдяки правилам забою, оскільки кров убитих тварин – сприятливе середовище для розвитку бактерій, у тому числі небезпечних. Ця ситуація посилюється, коли при подальшій обробці м'яса, у виробництві напівфабрикатів, шматки туші неодноразово заморожуються та розморожуються.

Шкода алкоголю давно і широко відома людям, проте не всі відмовляються від його вживання. Очевидно, що суспільство визнає шкоду наркотиків, але практично ігнорує факти та дослідження, що підтверджують шкоду алкоголю.
З медичної точки зору алкоголь є отрутою, яка завдає шкоди як окремим клітинам і тканинам організму, так і всьому організму в цілому, послаблюючи його функції та поступово руйнуючи його. І як наслідок – шкода для здоров'я та розуму.